Gezond eten hoeft niet duur te zijn

Er wordt vaak beweerd dat arme mensen het geld niet hebben om gezond te eten, maar mits een beetje creativiteit kan je ook met een beperkt budget een evenwichtige maaltijd samenstellen.

Enkele tips:

- Stoemp is de perfecte winterkost. Het is simpel, goedkoop en lekker en er valt oneindig mee te variëren. Enkele ideeën: worteltjesstoemp, spinaziestoemp, stoemp met groene kool, met knolselder, broccoli, bloemkool of erwtjes uit de diepvries.

- Lokale seizoensgroenten zijn stukken goedkoper (én gezonder) dan bijvoorbeeld boontjes uit Kenia of peultjes uit Marocco. In de winter kies je voor: kolen (groene, witte, rode, bloemkool, broccoli...) prei, wortels, knolselder, raapjes, spruiten, pastinaak, witloof...

- Elke dag vlees eten is absoluut niet nodig. Meer zelfs: het is niet gezond. Af en toe het vlees vervangen door tofu, seitan, quorn of een vegetarische groenteschijf is goed voor de portemonnee, het milieu en voor de cholesterol. De vegetarische producten van de Aldi zijn lekker en betaalbaar: 1,85 euro voor 2 burgers.

En nog een tip van Frieda VDH: Als je een grote, gestoofde ui toevoegt aan aardappelen of rijst, krijg je veel extra vitamines, mineralen en vezels binnen voor bijna geen geld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten