Low Impact Man

Wat hebben we geleerd van Steven Vromman, de Low Impact Man?

Allereerst dat de planeet redden een fulltime bezigheid is waarvoor je best onbetaald verlof neemt. Verkoop vervolgens je auto, ga in de stad wonen en verplaats je uitsluitend te voet of met het openbaar vervoer. Kweek je eigen groenten, dank je microgolfoven en je stofzuiger af, neem geen douche en zeker geen bad meer, lijd kou en maak het eten klaar in een hooikist.

Maar Steven heeft ook tips voor de minder fanatieke wereldverbeteraars. Als je een regenton onder je dakgoot zet, kan je met dit water poetsen, het toilet doorspoelen en de planten water geven. Op reis gaan met het vliegtuig is uit den boze vanwege de vele liters kerosine die daarvoor nodig zijn, maar meereizen met een vrachtschip mag wel: het is goedkoop, een stuk minder belastend voor het milieu én origineel. Met een goed geïsoleerd dak zal je 30% minder energie nodig hebben. Minder vlees eten spaart tonnen CO² uit. En onverpakte voedingsmiddelen kopen, scheelt al gauw een paar vuilzakken.

Of we hiermee de planeet gaan redden, valt nog af te wachten. Maar het is alleszins beter dan onze kop in het zand steken. Toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten