Goedkoper tanken

Benzine of diesel: het is niet meteen duidelijk met welke brandstof je het goedkoopst kunt rijden. Voor LPG is er geen twijfel: dat is, ondanks de vrij hoge installatiekosten, tot de helft goedkoper, en ook een stuk milieuvriendelijker. Door de strengere normen is LPG zelfs veiliger dan benzine, zegt Test-Aankoop. Aardgas is nog milieuvriendelijker dan LPG. Helaas zijn er in ons land slechts een tiental tankstations met aardgas.

Maar ook als je rijdt met een diesel- of benzinewagen kan je minder uitgeven aan brandstof. Hoewel de diesel- en benzineprijzen flink gezakt zijn, loont het nog altijd de moeite op zoek te gaan naar een goedkoop tankstation! Een volle tank kost er 10 tot 20 euro minder. Volgens Test-Aankoop is die goedkope brandstof even veilig als de duurdere. Vroeger waren er wel eens problemen met de kwaliteit, maar sinds de overheid grondig is beginnen controleren, zijn er geen klachten meer.

Op
www.voordeligtanken.be kan je zoeken naar het allergoedkoopste tankstation in je buurt. Je krijgt de officiƫle prijs te zien en meteen ook of er een prijsstijging dan wel een prijsdaling op komst is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten