Goedkoop op restaurant. Het is een kunst.

Gezellig gaan eten doen we allemaal graag, maar de rekening kan een flinke domper op de feestvreugde zetten. Vermijd een kater met deze tips:
1. Bestudeer de prijskaart op voorhand. Vaak vind je die op het internet.
2. Vermijd toeristische trekpleisters. De prijzen in de restaurants liggen er stukken hoger.
3. Betaal niet voor het kader. Een mooi en duur interieur wordt meestal in de prijs doorgerekend.
4. Probeer eens een alternatief restaurant. Vietnamese wok, Egyptische grill, Turkse pizza… Je kunt er meestal lekker eten voor erg weinig geld.
5. Probeer nieuwkomers uit. Restauranthouders die zich nog moeten bewijzen, passen doorgaans lagere prijzen toe dan wat normaal in dezelfde categorie aangerekend wordt.
7. Kies de gerechten goed. De suggesties van de chef kunnen uitstekende voorstellen blijken te zijn, vooral op de dag vóór de sluitingsdag. Door de beperkte bewaartijd van sommige producten schuiven veel restauranthouders deze als suggestie naar voren. Anders moeten ze die de volgende dag weggooien.
8. Beperk de drank. Bestel geen aperitief of drink het aperitief thuis, kies voor de huiswijn – die vaak met zorg gekozen is door de restauranthouder, of drink water bij de maaltijd. Maak thuis een potje koffie. Dat scheelt een slok op de borrel!

1 opmerking: