Sinterklaas komt er weer aan. Dat merken we vooral aan de reclamefolders vol kleurrijk speelgoed die ongevraagd onze huizen binnendringen. Je kunt weer zuchtend diep in je portemonnee tasten of je kan het deze keer ook op een andere manier aanpakken. Zes tips voor alternatief speelgoed.
1. Organiseer een ‘toy party’Nodig op een druilerige zondagmiddag je vrienden (met kinderen uiteraard) uit en stel voor dat ze speelgoed meebrengen dat ze eventueel willen ruilen. De hele namiddag kunnen de kinderen onder de noemer van een ‘kids-party’ met elkaars speelgoed spelen. Misschien komt het wel tot een definitieve ruil. Er zijn enkel winnaars: nieuw speelgoed, gelukkige kindjes, een leuke middag voor kindjes en ouders en weinig geld uitgegeven.
2. Wissel speelgoed uit
Vraag aan vrienden of kennissen of ze een doos willen vullen met speelgoed dat hun kinderen niet meer gebruiken. Doe hetzelfde met speelgoed van je eigen kinderen en op een blauwe maandag wissel je de dozen uit.
3. Maak je eigen speelgoed
Met de komst van het internet was het nog nooit zo makkelijk om te grasduinen in bouwtips en knutselplannen van creatievelingen die hun bevindingen op het web achterlieten. Als je bovendien het speelgoed samen met je kinderen ineenknutselt, betrek je ze er echt bij. Ze leren knutselen, ze waarderen het speelgoed des te meer, ze zijn samen met papa of mama en ze leren van jongsaf aan zuinig te zijn. Bovendien kun je ze verantwoordelijkheidszin bijbrengen door ze ‘chef design’ te maken van het knutselatelier. Hierbij alvast wat sites waar je terecht kunt: Paper Toys, Tête à modeler of Doityourself.
4. En waarom geen tweedehands?
Is je kind, kleinkind of petekind tuk op videoconsoles, liefst van de laatste versie? Er bestaan winkels waar zeer recent gaming-materiaal (Playstation3, Nintendo Wii, DS) te koop ligt. Uiteraard moet je er snel bij zijn omdat het snel weer verkocht is. Kijk eens op www.studiodisc.be , www.tweedehandsgames.nl, eBay of Kapaza.
5. Schuim eens een rommelmarkt af
Je zou versteld staan van de kwaliteit die je vindt bij een brocantier, op een braderie of bij een straatverkoop. Het feit dat het speelgoed na al die jaren nog wordt aangeboden, doet vermoeden dat het robuust is.
6. Koop je speelgoed na Kerstmis
Uiteraard krijg je aan je kind nooit verkocht dat Sinterklaas of de Kerstman pas op 2 januari langskomt omdat hij dan meer tijd had om cadeautjes te zoeken (lees: minder moest betalen). Maar je kunt wel van die januarisolden gebruik maken om alvast wat speeltjes in te slaan die je dan gedurende het jaar (Pasen, verjaardagen, communies, enz.) kan lossen.
Copyright © netto.be
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten