Centje bijverdienen

Om financieel gezond te blijven moet je je uitgavenpatroon aanpassen aan wat je verdient. Maar je kan het ook omkeren natuurlijk: je inkomsten aanpassen aan wat je uitgeeft. Er zijn talloze manieren om een centje bij te verdienen. We zetten ze hier op een rijtje.

Financieel journalist Paul D’hoore raadt aan om van je hobby je bijverdienste en later misschien je beroep te maken. Fotograferen is je passie? Misschien kan je wel iets bijverdienen met huwelijksreportages of communiefoto’s. Je bent geïnteresseerd in geschiedenis of de natuur? Informeer eens of je stadsgids of natuurgids kunt worden. Je schildert of tekent in je vrije tijd? Misschien zijn er wel mensen die een werkje willen kopen op eBay.

Het internet biedt verschillende mogelijkheden om iets bij te verdienen. Als je een winkel hebt, kan je die uitbreiden met een webshop. Daar zijn nauwelijks extra kosten aan verbonden en je krijgt er meteen een uitgebreid klantenbestand bij. Een andere manier is advertenties van Google AdSense op je blog of website toelaten, zoals op die van mij. (Al moet ik zeggen dat ik nog steeds wacht op de eerste cheque. Maar misschien komt dit omdat jullie niet klikken???) Dit Google-programma leest je pagina's en voegt dan zelf gerelateerde advertenties toe. Je wordt betaald telkens wanneer iemand op een AdSense-advertentie klikt. Surf naar https://www.google.com/adsense/login/nl/ voor meer informatie.

Interim-kantoren hebben meestal een aantal bijverdiensten in de aanbieding. Als callcenter-medewerker, pakjessorteerder of magazijnmedewerker kan je ’s avonds of in het weekend aan de slag. Het aantal uren en dagen dat je wenst te werken, kan je meestal zelf bepalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten