Besparen op kantoor

Wanneer je achter je pc zit, gebruik je de printer misschien vaker dan je beseft. Opgepast, want hier hangt een prijskaartje aan vast: papierkosten, dure inktpatronen en slijtage aan de printer. Teksten kan je lezen op het scherm en als je ze toch wil afdrukken, print dan recto-verso en/of zet 2 pagina’s op 1 blad. Als je de printer instelt op ‘draft’ of ‘klad’ zal je nog minder inkt verbruiken.

Printers zijn erg goedkoop geworden. Vanaf ongeveer 30 euro heb je er al een. Hier is wel een maar aan verbonden: hoe goedkoper de printer, hoe duurder de inkt, heeft Test-Aankoop vastgesteld. Soms kost een nieuw inktpatroon meer dan de printer! De goedkope inktalternatieven die je bijvoorbeeld vindt in het Kruitvat of Blokker zijn niet altijd even betrouwbaar, temeer daar printerfabrikanten hun best doen om namaak zo moeilijk mogelijk te maken. Je kan wel besparen door cartridges te kopen met meer inhoud of in een voordeelpak.

1 opmerking:

  1. Helaas hebben managers vandaag de dag weinig oog voor kostenbesparingen, in vergelijking met de aandacht die ze hebben voor omzet en winst. Er zijn zoveel mogelijkheden om kosten te besparen op kantoor..

    BeantwoordenVerwijderen