Interieurfacelift zonder budget

Nood aan een nieuw interieur, maar je hebt er geen budget voor? Met deze tips ziet je huis er klaar uit voor de zomer zonder dat dit handenvol geld kost.

Je wil iets doen aan die ouderwetse keukenkastjes, de doffe tegels in de badkamer, de saaie vloer in de woonkamer? Alles kan geschilderd worden, op voorwaarde dat je de ondergrond goed voorbereidt. Dat betekent ontvetten, opschuren, ontstoffen en dan een speciale primer erop zetten. Vraag informatie in de verfwinkel. Colora vind ik een goed adres.

Het is niet nodig om schilderkwasten en -rollen telkens uit te spoelen. Als je de volgende dag verder werkt, kan je borstels en rollen luchtdicht verpakken in een plastiekzakje. De volgende dag of zelfs dagen blijven ze vochtig en ze zijn onmiddellijk opnieuw te gebruiken. Bespaart verf, water en tijd!

Tafel, bergruimte of zitbank nodig? Neem eens een kijkje in een kringloopwinkel en bedenk creatieve oplossingen. Een oude deur op twee schragen kan een prachtige tuintafel worden, of een bijzettafel voor de plantencollectie. Een oude deur doet het ook goed als hoofdeinde voor het bed. En bekleed met een stuk tapijt en wat kussens wordt het een zitbank.

Uitgekeken op je sofa? Leg er een mooie plaid, een oude gordijn of gewoon een stuk dikke stof over. De hoeken kan je vastmaken door er lintjes of elastieken aan te naaien. Of je kan ze gewoon vastnieten aan het onderstel.

1 opmerking:

  1. Ook hier drie leuke websites met tips en inspiratie om te verbouwen of je interieur een facelift te geven: http://www.nobels.be/nl/nieuws/een-huis-kopen-en-renoveren-inspiratie-voor-nieuwe-digitale-platformen-voor-bouwers-en-verbouwers/

    BeantwoordenVerwijderen