Potluck barbecue

Een barbecue organiseren wordt een stuk eenvoudiger én goedkoper als iedereen iets meebrengt. Dat kunnen hapjes zijn, verschillende salades, de wijn of het dessert. Iedereen zorgt gegarandeerd voor iets dat bijzonder lekker is, zodat het buffet alvast uitstekend wordt. Of je kan het omgekeerd doen: jij zorgt voor alle bijgerechten, de gasten brengen hun eigen vlees mee. Je kan zelfs vragen dat iedereen zijn eigen stoel en eventueel bord en bestek meebrengt. Ik ken niemand die daar een probleem mee heeft en het bespaart je een hoop geloop.

Als organisator zorg je zelf voor een barbecuestel, houtskool, kaarsen en sfeerverlichting. De avond zelf kan je een taakverdeling afspreken. Vraag wie verantwoordelijk wil zijn voor het vuur, de drank en het buffet. Zo hoef je niet steeds naar de keuken te lopen en kan je genieten van het gezelschap. Als dan nog een paar mensen helpen opruimen, kunnen we spreken van een geslaagde avond. Haal zeker alles naar binnen dat niet bestand is tegen water, behalve de barbecuerooster. Als je die in het gras laat liggen, kan je hem de volgende dag moeiteloos schoon maken.Je ziet het: ook met een beperkt budget kun je een feestje bouwen.

2 opmerkingen:

  1. Om nog meer geld te besparen: gewoon geen mensen uitnodigen voor een BBQ. Om maar te zwijgen van een fikse besparing op reinigingsmiddel als je merkt dat je lieve vriendjes je wc en wastafel hebben ondergekotst, gestruikeld zijn over de kattenbak en per ongeluk een barkruk laten vallen hebben in je barkast.
    Aso Woman uit Ieper

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Aso woman,
    Bedankt voor de tip! Ik verwerk hem binnenkort in een nieuw hoofdstuk 'de allergoedkoopste levensstijl': als kluizenaar in een garage, tuinhuis of grot, naakt, vastend en biddend, slapen op de grond, als boetedoening voor het lsobandige en verspilzieke leven dat je geleid hebt.

    BeantwoordenVerwijderen