Goedkoper je auto verzekeren

Veel mensen hebben een autoverzekering bij de bank waar ze klant zijn. Dat is makkelijk maar niet noodzakelijk goedkoop. Onafhankelijke maatschappijen bieden vaak interessantere voorwaarden. Zo kan je bij bepaalde maatschappijen een verzekering per kilometer afsluiten. Interessant als je niet zoveel met de wagen rijdt! Meer info vind je bijvoorbeeld op www.kilometerverzekering.be.

In België is alleen een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) wettelijk verplicht. Deze dekt de schade die je toebrengt aan derden. Alle andere verzekeringen zijn optioneel. De module rechtsbijstand is wel sterk aan te raden. Hiermee worden alle gerechtskosten betaald, zoals de honoraria van advocaten en experts (soms van contra-experts), de administratieve kosten, enz.

Verder kan je kiezen voor een volledige of een beperkte omnium. Een beperkte omnium vergoedt de kosten veroorzaakt door brand, diefstal, glasbreuk en schade door natuurkrachten. Een volledige omnium dekt daarnaast ook de schade aan je eigen wagen, ook al ben je bij een ongeval in de fout. Een volledige omniumverzekering is de eerste 3 à 4 jaar interessant. De beperkte omniumverzekering blijft interessant, ongeacht de leeftijd van je wagen. Niet overtuigd? Zonder beperkte omniumverzekering kan een barst in de voorruit je 400 tot 700 euro kosten!

Op www.actel.be kan je je verzekering helemaal op maat samenstellen en online een offerte aanvragen. Ook Ethias biedt goedkope autoverzekeringen op maat (www.ethias.be).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten