Uit eten met een beperkt budget

Uit eten gaan is altijd duurder dan zelf koken. Zelf je picknick klaarmaken is ongetwijfeld de aller-goedkoopste manier om de dag door te komen. Je kan er honderden euro’s per jaar mee uitsparen. Maar met deze tips kan je toch genieten van een restaurantbezoek, zonder dat je budget eronder lijdt.

Lunchen voor minder dan 10 euro kan probleemloos in studentenrestaurants, buurthuizen, sommige bedrijfsrestaurants (wel eerst even checken of je welkom bent), cafetaria’s van ziekenhuizen en restaurants van winkelketens (Lunch Garden, Hema, Makro, Ikea...).

Dankzij Two 4 One kan je op bepaalde dagen terecht in een veertigtal horecazaken in heel Vlaanderen voor een driegangenmenu dat slechts € 34,00 kost voor 2 personen (excl. drank). Het kan ook in groep: bijvoorbeeld met 6 voor de prijs van 3. Op
http://www.two4one.be/ vind je het menu van de week en de deelnemende restaurants.

Veel zaken waar je terecht kan voor een dagschotel of een belegd broodje werken met een spaarkaart of klantenkaart. Dat kan een besparing tot 100 euro per jaar opleveren.
In elke stad – meestal in wijken waar veel allochtonen wonen – zijn goedkope eethuisjes te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Turkse pizza (6 euro, echt lekker!) of Vietnamese wok à volonté (6,5 euro, een aanrader!)?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten