Bijna gratis op reis

In deze moeilijke economische tijden zijn veel mensen op zoek naar een betaalbare reisformule. Thuisblijven is een optie, maar er zijn alternatieven!

Huizenruil is aan een opmerkelijke opmars bezig, met dank aan het internet. Er zijn verschillende organisaties voor huizenruil actief, zoals Huizenruil, de Nederlandse versie van Home Exchange, Switch Houses, Home for Exchange, Intervac, etc. Je surft naar de website, maakt een profiel aan, beschrijft je eigen woning of appartement en betaalt het inschrijvingsgeld: van 35 euro tot helemaal niets, afhankelijk van de organisatie. Daarna kan je je keuze maken uit huizen van over heel de wereld, van een penthouse in Ieper tot een strandvilla in Miami of een blokhut in Canada. En dan maar hopen dat jouw huis ook in de smaak valt. Behalve de verplaatsing en wat je ter plaatse uitgeeft, kost deze reis verder niets!

Misschien schrikt het veiligheidsaspect je af en vrees je voor diefstal of schade. Langs de andere kant kan het een veilig gevoel geven dat er iemand in je huis woont terwijl je weg bent. Om de risico’s op onaangename verrassingen te beperken, raden insiders aan te ruilen met iemand die al jaren lid is en die goede referenties kan voorleggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten